MitCimus | Фаршировані перці, маслини, томати, патисони | Власне виробництво
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн-Пт: 09:00–18:00
Сб: 09:00–15:00
Нд: Вихідний
Грецький салат з сиром Фета

Дуже любите салати зі свіжих овочів? Вони готуються дуже швидко, виходять дуже соковитими і відмінно підходять до будь-яких других страв. А наше найулюбленіше овочевий салат - це грецький. У ньому приголомшливо поєднуються соковиті овочі та м'який сир Фета. Оливкова олія і сушені трави дають чудовий смак і аромат, а маслини ідеально підходять до всіх інгредієнтів і додають салату родзинку. Все в ньому відмінно поєднується. Особливо якщо використовувати в приготуванні наш набір.

Готуючи і з листям салату і без них, різниці немає, але вони роблять страву більш яскравим, якщо їх розподілити красиво на великій тарілці, а зверху викласти готовий салат. Чи не відступаючи від класичного рецепту приготування і не додаючи чогось зайвого. А навіщо це робити?

Дуже простий у приготуванні класичний грецький салат. На приготування піде не більше 15 хвилин. Соковиті свіжі овочі, м'який сир, маслини, сушений орегано, оливкова олія і лимонний сік - це все, що потрібно для створення смачного салату. Просто, швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • 125 гр. сир фета)
  • 1 шт. помідор (середній)
  • 1/2 шт. перець (солодкий червоний)
  • 1/4 шт. огірок (довгий)
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (невеликий червоний)
  • 1/2 банки маслини (без кісточок)
  • 1 ч.л. сік лимона)
  • 3 ст.л. оливкова олія
  • 3 щіпки орегано (сушений)
  • за смаком сіль

Інструкції

  1. Якщо в салат додати відразу всі овочі і м'який сир, перемішати, то при подачі на стіл овочі виділять багато рідини, сир некрасиво і нерівномірно розподілиться і буде все не дуже красиво виглядати. Сир при подачі повинен бути красиво нарізаний і розташовуватися на овочах. Відкриваємо упаковку з сиром (піде ½ частину від 250 гр.), Краще це робити за допомогою ножиць. Сир дуже м'який і ламається. Беремо гострий ніж з тонким лезом, постійно змочують його в воді і нарізаємо сир на невеликі шматочки. Викладаємо їх на тарілку.
  2. Посипаємо сушеним орегано (2 щіпки), поливаємо оливковою олією (1 ст. Л.) І залишаємо, поки готуємо інші продукти.
  3. В класичним варіанті огірки повністю очищають від шкірки. За допомогою Овочечистка робимо смужки на огірку, розрізаємо на 2 частини вздовж і нарізаємо на не дуже тонкі скибочки. У класичному рецепті все овочі нарізають крупно. Якщо готувати з невеликих огірочків, то нарізати їх можна кружечками.
  4. Помідор нарізаємо на великі скибочки і відправляємо в миску до огірку. Звичайно, з домашніх грунтових помідорів і огірків салат вийде ще духмяний і смачний, але вони нам доступні тільки в сезон.
  5. Половинку червоного солодкого перцю (можна брати будь-якого кольору) очищаємо від мембран і насіння, нарізаємо, як помідор, крупно і викладаємо в миску.
  6. Для салату беремо червону цибулю, він має більш м'який смак на відміну від звичайного ріпчастої. Нарізаємо його півкільцями і разом з маслинами відправляємо в овочі.
  7. Посипаємо все залишками орегано, сіллю, поливаємо залишками масла, соком лимона, перемішуємо і салат майже готовий.
  8. Відразу перекладаємо його на велику тарілку, розміщуємо зверху мариновані шматочки сиру Фета і грецький смачний салат готовий. Подаємо його до гарячих других страв. Сушений орегано можна замінити на суміш Італійських трав, а сир Фета на сир Бринза, теж дуже смачно виходить. Смачного!!!

Коментарі

Написати коментар