MitCimus | Фаршировані перці, маслини, томати, патисони | Власне виробництво
Наші
телефони
Графік
роботи
Пн-Пт: 09:00–18:00
Сб: 09:00–15:00
Нд: Вихідний
Що таке антипасти?

А що ж означає загадкове слово «антипащі»? Насправді, все дуже просто і смачно!

«Антипасти» - це ні що інше як стара добра «закуска» в звичному розумінні для темпераментних італійців. Дослівно воно означає блюдо, яке подають перед пастою і, повірте, їх обов'язково варто спробувати і полюбити раз і назавжди! Їх придумали для того, щоб пробуджувати апетит і своїм яскравим виглядом, ароматом, пряний смак і різноманіттям вони справляються з цим завданням! Склад антипащі може бути абсолютно різним, і в кожному регіоні Італії відрізнятися своїми особливостями. А ще їх рецепти безпосередньо залежать від пори року і гастрономічних вражень. Запечені в духовці або на грилі овочі, тонко нарізане м'ясо, смачні морепродукти, мариновані оливки, корнішони, в'ялені помідори, солодкий перець і, звичайно, дуже смачний сир - антипащі об'єднують смаки мільйонів!

У європейській національної кухні увійшло в традицію перед подачею на стіл основного блюда подавати закуски з аперитивами. Для італійців, де паста є прикрасою, як будь-якого обіду, так і вечері, попередніми стравою є «антипащі» або як його ще називають «антипасто» - це різні закуски з овочів сиру або м'яса, які на самому початку обіду ставлять на стіл з чаркою виноградної горілки - граппи.

Антипасти - це не тільки звичайні сирні або м'ясні нарізки, які прикрашають овочами. Це набір, як холодних, так і гарячих страв, які збуджують апетит не тільки своїм виглядом, а так же смаком і ароматом. Головну роль при подачі грає оформлення великого блюда антипащі або ж підношення. Доповненням до нього служать: хліб різних сортів і обов'язково свіжий, бальзамічний оцет, і оливкове масло самого першого віджиму.

Досить часто на антипащі укладають ялені мариновані помідори, без них неможливо уявити собі італійську кухню. Їх маринують разом з мелконарубленную базиліком і часником, і обов'язково в суміші оливкової олії і бальзамічного оцту, все це змішується з вершковим маслом, дана маса намазується на скибочки підсмаженого хліба. В'ялені шматочки помідорів досить смачні, якщо їх покласти на нарізану бринзу і зверху посипати дрібно порізаними часником.

Як антипащі велику популярність мають помідори змішаними з сиром моцарелла і прикрашені зеленим базиліком (листочками), доповнюють їх оливки з маслинами, які також є в будь-який антипащі. З м'яса вам перед пастою запропонують поїсти нарізку з сирокопчених ковбас, бекону, дуже смачна пармська шинка, і карпаччо. Все це не обходиться без сирів. Також до них подають овочі в сирому і запеченому вигляді, свіжу зелень, а можуть навіть і морепродукти.

Коментарі

Написати коментар